Unikt Koncept!

Heldagsretreat med den läkande  sångkonsten Essento, Holi Yoga och SoundHealing. 

Under en heldag tillsammans med Rose-Marie Åkerman och Isabella Hagos, får du möjligheter att djupdyka in i dig själv med hjälp av dina egna röstfrekvenser (sång och toning), kroppsrörelser (HoliYoga) och djupavslappning (SoundHealing). 
När dessa element utövas och vävs samman förstärks dem av varandra.
Det ger bland annat goda förutsättningar för läkning, balansering och förhöjt välmående, och vi kan lättare öppna upp för flerdimensionella aspekter av oss själva. 
Dagen börjar med en inspirerande föreläsning vars essens kommer att följa med genom hela dagens program. 
Om sångkonsten Essento

Har du aldrig tagit en ton eller anser du att du inte kan sjunga?  

Under detta endagsretreat får Du en unik möjlighet att komma i kontakt med sångkonsten Essento. Isabella Hagos guidar dig och det blir en innehållsrik och kunskapsberikande dag som syftar till att stärka ditt självförtroende och väcka lusten till att utforska och återskapa kontakten med ditt sånginstrument. Detta retreat riktar sig även till dig som är van att utöva sång men som är nyfiken på vad denna metod har att ge. 

Essento vilar på en grundsyn att människokroppen är ett instrument med en inneboende biologisk förmåga att alstra toner, vilket vi därigenom får tillgång till en healande klangvärd.  

Essento kan översättas till essentiellt eller livsviktigt sjungande och utövningen av detta sångsätt ger möjligheten till att öppna upp och stärka kontakten med livskraften. I Yogan kallas samma livskraft för prana och i Qigong för qi, därav innebörden av ”essentiellt sjungande”.

Det är många människor som tappat kontakten med sin sångröst och dess funktion och som lever i tron om att dem inte kan sjunga. Samtidigt kan många känna en oerhörd längtan efter att få sjunga ut och kunna uttrycka sig i sång. 

Sångkonsten Essento är en skonsam metod som hjälper till att återställa den naturliga sångfunktionen samt bygga upp och utveckla en vacker sångröst. 

Inga förkunskaper krävs! 

För mer info om Essento: www.essento.se

Holi Yoga

En tillåtande yogaform där alla kan delta oavsett kroppsliga begränsningar. Inga förkunskaper krävs! Det handlar om hur det känns i din kropp, inte hur det ser ut. Du bjuder in din kropp, ditt sinne och din själ. Väcker liv i din inre essens.

Om Soundhealing

Du ligger bekvämt på mjuk yogamatta och vilar kropp och själ medans Rose-Marie med kärlek och glädje spelar akustiska instrument såsom gongar, klangskålar, trummor, monochord m.m. med stor lyhördhet och närvaro. Varje resa blir unik, beroende på vilka som deltar.

Du gör en resa i tonernas värld som skapas intuitivt. Ostrukturerat ljud kringgår den intellektuella, analytiska sidan av hjärnan. Då kan den kreativa och den intuitiva sidan få fritt spelrum. Både den fysiska kroppen, de subtila fälten och det undermedvetna blir direkt påverkade.
Själen blir då fri att resa!

Gongen är ett fantastiskt sätt att få oss in i ett meditativt tillstånd. Ljudvågorna lugnar naturligt ner hjärnaktiviteten och minskar tankeverksamheten radikalt. Det är i detta tillstånd vi kan uppleva den djupa stillheten/tystnaden i vårt inre. Det ökar i sin tur vår livskvalité och medvetenhet. 

 Program
  • 9.00 Samling och introduktion
  • 9.15-10-15 Föreläsning (Isabella)  ”Vår sång och talröst – en spegling av oss själva och vår samtid.” –  En inspirationsföreläsning som kan väcka din lust att få kontakt med sånginstrumentet som vi alla går runt och bär på.
  • 10.15-10.30 Paus med frukt
  • 10.30-12.00 Yoga med Rose-Marie
  • 12.00-13.00 Lunch – Vegetarisk soppa (ingår i priset)
  • 13.00- 15.00 Sångträning med Isabella- Vi bekantar oss med metoden, gör sångövningar, öppnar upp våra klangvägar, toning, m.m.
  • 15.00-15.15 Paus med fika
  • 15.15-16.00  Soundhealing med inledande teori – Rose-Marie
  • 16.00-16.30 Avslutning med återkoppling och sammanfattning.

Tiderna är preliminära och kan komma att justeras.

Erbjudande 950 kr (ord:1250:-) 

Anmälan sker till Rose-Marie via telefon/sms 070-240 70 76 eller mejl: info@soundsandsilence.se

Kom ombytt med kläder som är mjuka och sköna. Allt du behöver inför yogan finns på plats. Lunch och fika ingår i priset, uppge eventuella matintolerancer i anmälan. 

Varmt välkommen med din anmälan!

Rose-Marie Åkerman och Isabella Hagos